DIY: Een hippe pony knippen

DIY: Een hippe pony knippen

Een pony of geen pony? Dat is een vraag die veel vrouwen bezighoudt als het op hun kapsel aankomt. Als je toch beslist om voor een pony te gaan, hoef je niet meteen naar de kapper te hollen, want je kan ook gewoon zelf je kapperskills bovenhalen en zelf met de schaar aan de slag gaan. Zo spaar je geld uit en bovendien is het helemaal niet zo moeilijk als het lijkt!

Aan de slag dus! Zorg dat je gewapend bent met een goed knippende schaar en een uitdunnend exemplaar en je bent helemaal klaar om je coupe te lijf te gaan. Zorg ervoor dat je haren droog zijn, want natte lokken zijn langer en dan kan je wel eens, oh horror, te kort knippen…

  1. Kam en verdeel: Kam de lokken van je pony naar voren over je gezicht met een kam met fijne tanden. De rest van je haren steek je vast met speldjes. Verdeel daarna de pony in twee stukken en zorg voor een rechte scheiding. Speld het achterste deel naar achteren en laat het voorste deel over je gezicht hangen.
  2. Kies de gewenste lengte: Meet de gewenste lengte af met je vingers en als je wil dat je pony ook naar de zijkant kan liggen, moet je ervoor zorgen dat hij langer  is dan je wenkbrauwen, maar korter dan je ogen.
  3. Knippen maar! Om je pony gewoon wat bij te werken, gebruik je de uitdunnende schaar en krijg je een gelaagde look. Voor een rechte pony, neem je de gewone schaar in de hand en knip je stukje voor stukje. Aan de zijkant knip je van boven naar onderen en zorg dat de linker –en rechterkant even lang zijn. Nadat het eerste deel, hopelijk, met glans geslaagd is, laat je de tweede laag over je gezicht hangen en knip je gelijk met het eerste deel. Werk alles mooi gelijk af et voila, je kan weer pronken met een versgeknipte pony!

Wie toch niet helemaal zeker is om eigenhandig de schaar in haar lokken te zetten, kan ook deze handige tutorial video volgen om knipfoutjes zoveel mogelijk te voorkomen. Succes!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *