Bespaar op je haar!

gebruik deze tips om kappersbezoeken te vermijden en bespaar op je haar

December is een peperdure maand, dus alle trucjes zijn welkom om toch hier en daar wat te besparen, maar heb je al eens aan je coupe gedacht? Juist ja, bespaar op je haar!

Hoewel een bezoekje aan de kapper om de zes tot acht weken wordt aangeraden, kan je dit al wel eens omzeilen met enkele handige tips, die je kapsel langer in een fatsoenlijke staat houden, zonder daarbij ‘bad hair days’ te creëren…

De juiste producten vormen de basis voor een gezonde coupe, dus zorg ervoor dat je een hydraterende shampoo en verzorgende conditioner in je badkamer hebt staan. Maar dat betekent nog niet dat je je lokken vaker een wasbeurt moet geven! Want minder wassen betekent ook minder kammen en stylen, waardoor je minder schade toebrengt aan je haren.

Als je dan toch dringend aan een wasbeurt toe bent, in welke volgorde werk je dan? Eerst shampoo en dan conditioner…Niet dus! Werk in omgekeerde volgorde en begin met conditioner die je op de onderste helft van je haren aanbrengt. Als ja daarna aan de slag gaat met shampoo, zeep dan alleen je wortels in. Door de shampoo uit te spoelen, komt de rest van je lokken ook aan de beurt.

Wie een masker als overbodige luxe ziet, heeft het mis! Een wekelijks masker zorgt er namelijk voor dat je coupe een gezonde boost krijgt. Let wel op dat je haar nog nat is wanneer je met verzorgende producten aan de slag gaat, anders kunnen je lokken wel eens kroezelig worden.

Zijn je haarpunten zo gespleten, maar heb je echt geen budget meer over, ga dan voor een ‘classy’ dot, waardoor je de puntjes simpelweg kan verstoppen!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *