‘To do’ lente lijst voor geeks

'To do' lente lijst voor geeks

Met de lente en de zon in het land worden we overspoeld met een nieuwe dosis energie die we kwijt willen. Nood aan nieuwe bezigheden die je geeky honger wat stillen? Hier zijn alvast 10  geeky ideeën om de lente door te komen!

Van sterren kijken naar geeky road trips tot Mario Bros themafeestjes, ontdek de 10 geeky ‘to do’s’ voor deze lente:

1)      Word een amateur astronoom: Kies een erg klare nacht en kijk naar de sterren met de 5 Stars Astronomy Guide App. Het is heel simpel: houd je telefoon naar de hemel en je leert alles over de sterrenbeelden die je voor je ziet!

2)      Organiseer een Comic-Con feestje: Comic-Con is een jaarlijks terugkomend event in San Diego dat bestaat uit een groot aantal workshops, tentoonstellingen en panels, gericht op stripboeken, films, televisieseries, videospellen, ruilkaarspellen, speelgoed, manga, anime en webcomics. Organiseer je eigen Comic-Con event door je vrienden zich te laten verkleden in hun favoriete stripboek personages en ga voor overdreven decoraties. Laat je favoriete op stripverhalen gebaseerde films spelen op de achtergrond en amuseer je rot!

3)      Doe eens educatief: Bezoek een wetenschappelijk museum of ga op expeditie in een gebied waar je nog nooit geweest bent.

4)      Organiseer een geeky road trip: Geniet van een korte en boeiende vakantie. Geen idee waarheen? Gebruik de website www.nerdydaytrips.com en ontdek dankzij deze kaart al de toplocaties voor geeks die op zoek zijn naar avontuur!

5)      Leer meer over mede-geeks: Maak een lijstje van te lezen geek biografieën, inclusief de Steve Jobs biografie, en je bent al enkele uren zoet.

6)      Organiseer een Mario Bros Nintendo themafeestje: Haal al je Mario Bros spullen boven, gaande van kostuums, versieringen en natuurlijk enkele games en nodig enkele mede Nintendo fans uit voor een heuse Mario Bros party!

7)      Bezoek een stripboek winkel: Trek met enkele mede stripboek verslaafden naar een stripboek winkel en ga op ontdekkingstocht in de winkelrekken of organiseer een stripboek ruil met je vrienden.

8)      Begin een blog: Creëer je eigen blog of begin er één met een vriend om samen een creatief, gewoon voor de fun project op te starten waar je samen aan kan werken.

9)      Gamen maar: Test de laatste video games en organiseer een heuse battle met je vrienden.

10)   Ga groen: Leer alles over de groene beweging en test je ecologische voetafdruk met de handige en gratis  Zero Carbon app dat dient als een persoonlijke ecologische voetafdruk calculator en dat bovendien ook een lijst met taken biedt om je te helpen je uitstoot van koolstof te verminderen.

Zo, met deze geeky ideeën zal je je alvast niet vervelen!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *