Slimme voornemens

[smooth=id:20;]

Nu Nieuwjaar net achter de rug is, krijg je minstens één keer per dag de vraag ‘wat zijn je goede voornemens voor 2010’ op je bord. De meesten onder ons geven inmiddels geen antwoord meer, omdat we weten dat we er ons toch niet aan houden. Meer sporten? Minder snoepen? Meer vrije tijd?…Het lukt ons geen enkel jaar!

Om goede voornemens wel een kans op slagen te geven, heeft iedereen tegenwoordig de mond vol van een ‘SMART-plan’. Als je dit plan volgt, zou het wel moeten lukken om je doelen te verwezenlijken.

SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. In plaats van dus te zeggen ‘ik ga meer sporten’, wordt dat ‘op woensdag ga ik van 19u tot 20u yoga volgen’. Je kiest een welbepaalde sport en kan elke week jezelf evalueren (Ben ik effectief naar de les gegaan?). Bovendien is één uurtje sporten per week goed begin, bij voorkeur op een tijdstip dat je dagtaken erop zitten.

Het lijkt in elk geval een haalbare kaart en als het toch mislukt, kan je de letters nog altijd veranderen in Shoppen, Mode, Ander kapsel , Restaurantjes en Te hoge hakken.

Kimley Briesen – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *