Sleep Cycle: De wekker die je laat uitslapen

de sleep cycle applicatie voor iphone meet je slaappatronen en maakt je wakker als je je op het einde van een slaapfase bevindt

Je wekker instellen, is een beetje als een loterij: je weet nooit op voorhand of je aan het begin, in het midden of aan het einde van een slaapcyclus wakker gemaakt wordt. Dat maakt meer uit dan je zou denken! Wie in het midden van zijn slaapcyclus gewekt wordt, zal doodmoe zijn en het gevoel hebben dat hij nog wel een dag of twee voort kan slapen (klinkt bekend in de oren?). Wie aan het einde van een slaapcyclus moet opstaan, is daarentegen volledig uitgeslapen.

Deze Bio-alarm clocks zijn al een tijdje in omloop, maar hebben als nadeel dat ze nogal duur zijn. Voor een Sleep Tracker of aXbo Sleep Phase polsband betaal je al gauw $200. Je krijgt dan wel waar voor je geld, maar toch… Beide systemen werken met een accelerometer. Dit meettoestel registreert je bewegingen terwijl je slaapt en bepaalt zo in welke slaapfase je je bevindt.

Nu wil het toeval dat accelerometers standaard ingebouwd worden in… iPhones! En een aantal slimme mensen hebben daar handig gebruik van gemaakt en een app ontwikkelt die hetzelfde doet als die dure Bio-alarm clocks, namelijk de Sleep Cycle app.

Voor je in paniek geraakt: het is niet de bedoeling om met een iPhone aan je pols je bed in de kruipen. De applicatie is zo ontwikkeld dat je je iPhone op de hoek van je bed moet leggen en op netstroom aansluiten. Sleep Cycle zal dan de hele nacht door je slaappatronen meten en je wekken op het moment dat het het beste uitkomt.

Het klinkt allemaal een beetje ongeloofwaardig, maar het werkt wel degelijk! Voor 99 cent (dollar cent, welteverstaan) kan je het zelf testen.

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *