Ontstressen op het werk!

volg deze tips om te ontstressen op het werk

Nu de zon weer volop begint te schijnen, zijn er oneindig veel plaatsen waar we liever zouden zijn dan op het werk. Tel daar nog eens onvoorziene omstandigheden, lastige opdrachten en vervelende collega’s bij en je hebt de perfecte broedplaats voor stress. Maar niet gevreesd: wij verzamelden een aantal tips die je zeker zullen helpen ontstressen!

– Doe de moeilijkste opdrachten eerst. Aan het begin van de dag ben je doorgaans een pak frisser van geest dan in de namiddag. Bovendien heb je ook veel betere vooruitzichten: je hoeft niet meer de hele tijd met tegenzin te denken aan die vervelende taak die je nog te wachten staat. Geloof het of niet, maar deze tip doet wonderen voor je humeur!

– Voer ‘snack time’ in voor jezelf en geniet dan ook van elke hap. Breng een gezonde snack van thuis mee en neem even de tijd om die rustig op te eten in plaats van hem snel voor je computerscherm in je mond te proppen. Ook dit zal je stemming zeker deugd doen en geeft je energiepeil een boost.

– Bel 5 minuutjes met een vriendin. Of je moeder. Eigenlijk is elk menselijk wezen toegestaan (al raden we je wel af een telefoontje naar je ex te plegen. Vergeet niet dat het hier gaat om manieren om te ONTstressen).  De theorie achter deze tip is dat mensen opgevrolijkt worden door sociaal contact. Vermijd ten allen kosten een gesprek over je werk en praat alleen over leuke dingen, anders heeft het ook maar weinig nut.

– Hou een klein onderonsje bij de koffieautomaat. Eventjes keuvelen met de collega’s zal je niet alleen helpen omdat het nu eenmaal om sociaal contact gaat, maar het zal ook een positief effect hebben op de sfeer op kantoor.

– Neem 5 minuutjes pauze om iets hersenloos te doen. Als je rustig wordt van tekenen, teken dan eventjes. Ook Facebook checken of een aflevering van Charlie the Unicorn op YouTube meepikken (relaxatie verzekerd) is toegestaan, zolang je er na 5 minuten maar mee stopt. Vergeet niet dat je op je werk zit…

– Zet een leuk muziekje op! Muziek verzacht de zeden en dat is een feit! Bedenk van welk liedje je vrolijk en zorgeloos wordt en laat het loeihard door je koptelefoon knallen.

– Geef je werkruimte een makeover. Je bent het meest productief op een propere werkplek waar je je persoonlijke touch hebt aangebracht. Een foto van je lief, een perforator met polkadots of  fleurig plantje? Leef je maar eens uit!

– Kijk af en toe eens weg van je computerscherm. Af en toe eens naar de andere kant van de ruimte staren of iets noteren met pen en papier heeft verschillende voordelen: je voorkomt hoofdpijn, gezichtsschade en een slecht humeur.

– En last but not least: adem in, adem uit! Zuurstof werkt beter dan caffeïne. Even het blokje om wandelen en goed op je ademhaling letten kan een ‘onoverkomelijk’ probleem plots in een compleet nieuw daglicht stellen.

    Deze tips zijn trouwens ook heel nuttig voor wie binnenkort examens heeft!

    Tessa Van Steyvoort – StyleFever

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *