Ieder diertje zijn pleziertje: apps voor huisdieren

deze applicaties maken het veel gemakkelijker om voor je huisdieren te zorgen

Smart phones en applicaties zijn gemaakt om je leven gemakkelijker te maken. Iedereen die huisdieren heeft, weet dat daar ook heel wat organisatie bij komt kijken. Het is dus maar logisch dat er een aantal apps zijn die je daarbij helpen. Wij verzamelden de leukste en handige applicaties die bedoeld zijn om nog beter voor je dieren te zorgen.

Map My Dog Walk is de uitgelezen iPhone app voor wie graag urenlang gaat wandelen met zijn trouwste vriend. Soms gebeurt het nu eenmaal dat je een geweldige wandelroute ontdekt, maar die een tijdje later vergeet. Dankzij Map My Dog Walk kan je die route opslaan en delen met vrienden. Je kan zelfs zien hoeveel calorieën je verbrand hebt tijdens je wandelingen!

Een andere iPhone applicatie waar we het nut wel van inzien is PetVet. Als je huisdier zich een beetje eigenaardig gedraagt, kan je de symptomen ingeven en PetVet vertelt je wat er waarschijnlijk aan de hand is. Weet wel dat geen enkele applicatie een echte dierenarts kan vervangen!

Als je dan toch naar de dierenarts bent geweest en je trouwe viervoeter heeft medicatie nodig, kan Remind My Pet (ook voor iPhone) wel eens goed van pas komen. De applicatie helpt je te onthouden wanneer Minoe of Blacky zijn medicijnen moet krijgen en in welke dosering.

Wie thuis een kat heeft rondlopen, heeft ongetwijfeld al ervaring met hun wispelturigheid. Als jij wilt spelen, heeft je huistijger meer zin om te luieren, maar als je het druk hebt, snakt hij naar je onverdeelde aandacht. Met de Cat Toy iPhone app kan je kat zich in stilte bezighouden terwijl jij met andere dingen bezig bent. De applicatie bevat vier spelletjes:

1.       Een spin die rondkruipt op je scherm en die zich vermenigvuldigt van zodra een kattenpootje het scherm raakt.

2.       Een fladderende vlinder

3.       Een piepende muis

4.       Een vibrerende laser pointer

Gegarandeerd urenlang speelplezier voor de poes!

Een ander probleem met huisdieren is dat ze meestal niet stilzitten als je ze wil fotograferen. Voor zo’n situaties is PetSnap de ultieme applicatie! De app bevat 32 geluidjes die bedoeld zijn om de aandacht van je huisdier te trekken op het moment dat je een foto wil nemen. Achteraf kan je je foto nog een mooie omlijsting geven.

Downloaden dus, die handel!

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *