Gadgets voor avonturiers

kamperen zal nooit meer hetzelfde zijn met deze gadgets

We houden van de natuur, maar we zijn niet zo dol op de kleine ongemakken dat een kampeertripje met zich meebrengt. Gelukkig staat de technologie niet stil en zijn er massa’s gadgets die het leven in de great outdoors er een stuk eenvoudiger op maken. Wij verzamelden de leukste, handigste en nuttigste hebbedingen die je zou kunnen nodig hebben als je gaat kamperen. Of, bij uitbreiding, als je op een onbewoond eiland terecht komt…

1.       Bear Grylls zal bevestigen dat water een van de belangrijkste dingen is als je je in een survivalsituatie bevindt. Het enige probleem is dat je in het midden van de wildernis moeilijk een kraan of een supermarkt kan vinden. Niet gevreesd: dankzij de MSR Miox waterfilter hoef je je daar voortaan geen zorgen meer om te maken. Dit toestelletje filtert vieze dingen (zoals uitwerpselen van wilde dieren) uit je water, waardoor jij verzekerd bent van een diarree-vrij tripje.

deze draagbare waterfilter haalt uitwerpselen van wilde dieren uit water, zodat het drinkbaar wordt

2.       Kamperen lijkt je wel een aangenaam idee, maar je wil toch je teergeliefde smart phone niet achterlaten? Haast je dan naar cableorganizer.com om de Pelican Micro Case te bestellen. Deze doosjes zijn waterdicht en quasi onverwoestbaar. Je kan er zelfs de luchtdruk in aanpassen, afhankelijk van of je je op de top van een berg of 100 meter onder water bevind.

de pelican case is onverwoestbaar en waterdicht. de ideale plaats om je telefoon in op te bergen!

3.       Een trektocht kan – op z’n zachtst uitgedrukt- vermoeiend zijn, en net op die momenten heb je geen koffie bij de hand. Ook voor dit ongemak bestaat een oplossing, en wel in de vorm van een zeepje! De Shower Shock Caffeine Soap Travel koppelt het nuttige aan het aangename en zorgt ervoor dat je de cafeïne via je huid opneemt. Zo ben je in één klap proper en wakker! Bovendien is de zeep (met pepermuntgeur) gemaakt op basis van plantaardige stoffen, waardoor hij zacht is voor de huid. Je kan hem vinden op thinkgeek.com.

koppel het nuttige aan het aangename: was jezelf met deze zeepjes, en neem cafeïne op via je huid. zo ben je proper en wakker!

4.       Kamperen in stijl klinkt als een utopisch idee, maar het is wel degelijk mogelijk! Een lekker glaasje wijn bij zonsondergang? Geen probleem met de zo goed als onverwoestbare Travel Wine Glass van letravelstore.com.

kamperen in stijl kan met de travel wine glass

5.       De Fisher Bullet Space Pen is ongetwijfeld de handigste pen op aarde. Hij schrijft even goed op verticale als op horizontale oppervlaktes, hij schrijft zonder problemen over vuil en vet, blijft werken bij temperaturen tot -48°C en bestaat volledig uit koper en staal. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er nog eens een levenslange garantie op. Ook de prijs is geen excuus om hem niet in huis te halen. Je vind deze superpen al voor $16.09 (dat is een kleine €12) op amazon.com.

de ultieme pen de altijd en overal werkt

6.       Wie op reis gaat, wil natuurlijk foto’s nemen. Bovendien moet je je moeder iedere dag laten weten dat je nog leeft en legendarische momenten voorzien van een gepaste soundtrack met je iPod. Dat is allemaal goed en wel, maar in het midden van de wildernis is het vrij onwaarschijnlijk dat je een stopcontact vind om al die toestellen op te laden. Enter de Voltaic Backpack! Deze rugzak is voorzien van drie kleine zonnepanelen waarmee je al je toestellen kan opladen zolang er zon is. Je kan de rugzak bestellen via voltaicsystems.com.

je kan al je toestellen opladen met deze rugzakken met zonnepanelen

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Eén reactie

  1. Beste Pien,Zowel komkommers als ook aurguken worden inderdaad redelijk snel wat slapper. Reden dus om de augurkjes direct te verwerken. Ik denk dat er snel vocht uit de groente verdampt, net als bij andere groente. Ook worteltjes, sla, boontjes enz. worden snel slapper na liggen. Het helpt om ze afgesloten in de koelkast te bewaren, maar vruchtgroente, zoals o.a. komkommer, tomaten en courgettes houden daar niet van.Om ze ook na bereiding lekker knapperig te houden is het zaak om het geheel snel af te koelen. Zet daarvoor de ingemaakte goed afgesloten potten in een grote bak met koud water. Het potten moeten wel goed tegen grote temperatuurwisselingen kunnen uiteraard.succes ermee,groet Trudelies Schouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *