De nieuwe iPad voorgesteld!

op 7 maart stelde apple de ipad 3 voor

Op 7 maart 2012 stelde Apple zijn nieuwste iPad voor. Daarmee werd een einde gemaakt aan alle speculaties over de veranderingen en de upgrades. Wil je weten wat je allemaal kan met een iPad 3? Wij vertellen het je!

Formaat

De iPad 3 heeft een 9.7 inch display (dus ongeveer 24,6 centimeter) en is maar 0,9  centimeter dik. In vergelijking met de iPad 2 is dat een afname in formaat van 20%! Verder weegt hij ook iets minder dan 600 gram, wat hem lichter maakt dan zijn voorganger.

Scherm

De Retina display van Apple was sowieso al een game changer, maar met het scherm van de iPad 3 hebben ze zichzelf toch overtroffen. De resolutie van het scherm is opgetrokken van 1024 x 768 bij de iPad 2 tot 2048 x 1536 pixels-per-inch bij de nieuwste telg van de iPad familie. Dat betekent dus dat je je foto’s, films of spelletjes in meer dan uitstekende kwaliteit zal kunnen bekijken.

Bovendien zijn ze bij Apple hard aan het werk om hun iPad-schermen fingerprint proof te maken. Geen vettige vingers meer op je scherm, dus!

Camera

De iPad 3 is voorzien van twee camera’s. Een daarvan bevindt zich aan de schermkant van het toestel en kan je gebruiken als webcam tijdens het video chatten. Met de 5 megapixel camera aan de achterzijde van het toestel kan je filmen aan 60 frames per seconde met een resolutie van 1080 p.

Batterij

Ook de batterij van de iPad 3 heeft een upgrade gekregen. Hij is lichter en gaat langer mee. Wat is langer? Je kan filmpjes bekijken, op internet surfen of muziek luisteren, en je batterij gaat nog een 10-tal uren mee. Het enige nadeel van de betere batterij is het prijskaartje. Er wordt verwacht dat die 20 tot 30% meer zal kosten dan zijn voorganger.

Geheugen

De nieuwe iPad zal meer RAM-geheugen krijgen dan de iPad 2 en is voorzien van een A5X dual core processor. Je kan hem in drie varianten krijgen: 16GB, 32GB en 64GB met alleen WiFi of WiFi + 4G.

Dictation

Eerder hebben we je al gezegd dat Apple werkt aan een fingerprint proof scherm voor zijn iPads. Misschien helpt het ook wel als je gewoon minder aan je scherm moet komen. De iPad 3 is uitgerust met Dictation, een programma dat je toelaat om je iPad te laten neerpennen wat jij zegt. Als je Engels, Duits, Frans of Japans spreekt, tenminste…

Nu is het aan jou! Ben je overtuigd of hou je het toch maar bij je ‘oude’ iPad?  Hoe dan ook zal je nog een tijdje moeten wachten voor je de iPad 3 in België kan kopen. We houden je op de hoogte!

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *