Apps en tools voor dronken techneuten

Met deze apps en tools zijn dronken sms'en en mails verleden tijd

Draai het of keer het hoe je maar wil, als je dronken bent, bega je stommiteiten.  Een beetje alcohol in je lijf kan je net dat ene duwtje geven waardoor je gênante sms’jes, e-mails en telefoontjes gaat plegen. Sounds familiar? Dan is er goed nieuws voor jou, want er zijn meer dan genoeg apps en tools om je nachtelijke escapades in goede banen te leiden.

Wie nogal vaak de neiging heeft om in beschonken toestand e-mails te beginnen sturen, doet er goed aan een Gmail account aan te maken. Eens je die hebt, is het kinderspel om de Gmail Mail Goggles-tool aan je account te koppelen. Die zorgt ervoor dat je tussen bepaalde uren in het weekend een reeks rekenoefeningen moet oplossen vooraleer je kan beginnen mailen. Als de tool niet tevreden is over je prestaties, kan je het mailen vergeten!

iPhone gebruikers die regelmatig eens goed doorzakken, raden wij aan om de Designated Dialer app te installeren. Met deze applicatie kan je, voor je begint te drinken, bepalen welke nummers er die nacht geblokkeerd moeten worden. Als je in een dronken bui toch een van die contactpersonen probeert te bellen, herinnert je telefoon je eraan dat je dat eigenlijk niet zou mogen doen. Om de nummers in kwestie weer te deblokkeren, laat de app je een coördinatieoefening doen om te bewijzen dat je nuchter bent. Als je een Android smart phone hebt, kan je de gelijkaardige app Drunk Blocker installeren.

Ook voor iPhone: de iDrunk Dialer app, ideaal voor ‘die hard’ dronken bellers! Met deze applicatie kan je een lijstje van contactpersonen maken die je wel mag bellen als je gedronken hebt. Als je dan toch telefoontjes gaat plegen, kan je dat evengoed doen naar mensen die dat niet erg vinden.

En als je jezelf, ondanks je inspanningen, toch nog belachelijk hebt gemaakt via je sociale netwerken, is er nog de morning-after app Last Night Never Happened. Met deze iPhone applicatie kan je heel gemakkelijk alle content die op Facebook of Twitter hebt gezet, wissen. Je stelt gewoon in hoever je wil teruggaan in de tijd en de app doet het vuile werk.

Je kan natuurlijk ook je telefoon gewoon thuis laten. Of niet drinken.

Tessa Van Steyvoort -StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *