Weg met maatje nul!

[smooth=id:182;]

Weg met de mini-maatjes! Dat is het nieuwe moto van de Britse Minister van Gelijke Kansen, Lynne Featherstone. Eindelijk een vrouw die met haar vuist op tafel durft te slaan en de strijd wil aanbinden tegen maatje nul. Dat is trouwens niet eens een volwaardige maat, dus waarom blijven we er als kippen zonder kop naar streven? Juist ja!

Lynne verkondigde in The Sunday Times dat maatje 42 een veel beter én realistischer streefdoel is en elke vrouw zou het ideaalbeeld van maatje nul moeten wissen en dit nieuwe streefdoel voor ogen houden. Maar ze maakt zich vooral zorgen over de jongeren, die dagelijks in allerlei magazines geconfronteerd worden met ultraslanke modellen en beroemdheden en zich daardoor laten beïnvloeden, met anorexia en boulimie tot gevolg…

De minister wil de koe bij de hoorns vatten en meteen afspraken maken met de modewereld. Zou maatje nul eindelijk van de fashion troon gestoten worden? Hopelijk wel, want vrouwelijke rondingen zijn gewoonweg übersexy. En dat hebben celebs als Beyoncé, Jennifer Lopez en Jessica Simpson duidelijk begrepen!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *