Vrouw koopt 469 paar schoenen

[smooth=id:158;]

Het is al lang duidelijk dat het geen fabeltje is dat vrouwen veel geld spenderen aan schoenen. Het is zelfs zo erg dat ze tijdens hun leven gemiddeld bijna 20.000 euro uitgeven, goed voor 469 paar schoenen…

Een studie van de consumentenwebsite gocompare.com heeft uitgewezen dat vrouwen tijdens hun leven 16.000 pond (19.5944 euro) spenderen aan schoenen, botjes, sandalen en pumps. Die gigantische schoenenaankoop begint op de leeftijd van veertien en vanaf dan tellen we ongeveer zeven paar per jaar met een prijskaartje van 42 euro per paar.

De studie wijst uit dat de vrouwen vooral gelegenheidskopers zijn:  zo hebben vrouwen gemiddeld 6 paar flipflops, sandalen en ballerina’s voor de zomer en drie paar warme laarzen voor de wintermaanden door te komen. Daarbij komen nog vier paar schoenen om uit te gaan, twee paar  voor op het werk en twee paar ‘random’ aankopen. Eén op de vier vrouwen had minstens één paar designerschoenen, 53 procent wilde dat ze dit hadden. De meest begeerde merken in deze categorie zijn Jimmy Choo, Manolo Blahnik en Christian Louboutin.

Jolien Quinten – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *