Shoe-alert: Check je schoenenkast

De meeste vrouwen zijn echte shoe-addicts, wat zich meestal vertaald naar uitpuilende schoenenkasten, waardoor bijna elke vrouw een eigen collectie schoenen heeft, die staan te verkommeren in de kast…

Uit een Britse enquête bij 3000 dames zijn enkele interessante resultaten uit de bus gekomen op vlak van onze schoenenverslaving. Zo heeft de gemiddelde vrouw 20 paar schoenen, maar 11 daarvan krijgen nooit het daglicht te zien. Als we de optelsom maken, komen we uit op maar liefst 450 euro dat we uitgeven aan exemplaren die we nooit dragen!

We kopen ook 8 paar nieuwe schoenen per jaar en een derde van de vrouwen moest schuifelend toegeven dat ze schoenen in de verkeerde maat kochten, gewoon, omdat ze die mooi vonden… Daarnaast vormen nieuwe schoenen ook bij meer dan een derde van de vrouwen de ideale oppeper bij een slechte dag of humeur.

Maar waarom zijn we zo verzot op mooie schoenen? Volgens gedragspsychologe Jo Hemmings hebben ze heel wat in hun mars: “Schoenen houden allerlei beloften en verwachtingen in. Ze kunnen een outfit transformeren, de benen verlengen, ons groter maken en slanker doen lijken, ze zijn ook erg vergevingsgezind. Ook al komen we wat kilo’s bij, onze schoenen zullen altijd passen.”

Het ideale excuus om op shoptocht te gaan naar een nieuw, hip paar killerheels, lijkt ons!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *