Droomschoenen te klein? Niet voor lang!

Droomschoenen te klein? Niet voor lang!

Het zijn solden! Dat betekent dat je koopjes kan scoren, ook als het op schoenen aankomt die al maanden je ogen uitsteken en die je eindelijk kan betalen. Maar bij het passen lijken ze, oh horror, te klein? Geen probleem! Met slechts enkele simpele tricks glijd je net als Doornroosje in die prachtschoenen van een maatje kleiner…

Niet twijfelen dus om ze in te slaan, wel handelen zodra je met je nieuwste aankoop thuis komt! Je kan twee dingen doen en daarvoor heb je ofwel een diepvriezer ofwel een haardroger nodig. Watch and learn:

De diepvriezer trick: Zorg dat je een sluitbaar plastic zakje en wat water bij de hand hebt. Vul het zakje voor de helft met water, duw er zoveel mogelijk lucht uit en sluit het. Leg het zakje op de knelpunten in je schoen en laat je schoenen een nachtje overnachten in de diepvriezer. De volgende ochtend laat je ze een halfuurtje ontdooien en passen maar! Het zou kunnen dat er nog een overnachting vereist is.

De haardroger trick: Als tools heb je hiervoor winterkousen en een spuitbus om leren oppervlakken te behandelen nodig. Trek je winterkousen aan, ook al is het om te puffen buiten, wie mooi wil zijn, moet lijden! Trek daarna de te krappe schoen aan en verwarm de knelpunten met je haardroger. Doe dertig seconden wat stretchoefeningen met je voet terwijl de haardroger op de knellende zone blijft richten. De haardroger mag vervolgens plaatsmaken voor de spuitbus voor ledervlakken en spuiten maar! Als de schoen afgekoeld is, zou deze perfect zonder sok moeten passen.

En dan nu… op shoptocht om een nieuw paar droomschoenen te scoren!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *