5 tips voor Birkenstock-maagden

ontdek 5 tips om het maximale comfort uit je birkenstock sandalen te halen!

Binnenkort begint het zonnetje weer te schijnen en mogen de sandalen weer uit de kast gehaald worden. Jammer genoeg zijn die niet altijd even comfortabel, met bandjes en riempjes die in je vel snijden, zolen waar je platvoeten van krijgt,…

Wie die pijnlijke momenten voorgoed naar het verleden wil verbannen, is bij Birkenstock aan het juiste adres. Deze sandalen worden doorgaans met hippies in verband gebracht, maar truth be told: ze zitten gewoonweg fantastisch! Dat komt omdat de zolen van Birkenstock sandalen gemaakt zijn van kurk en leder. Die materialen hebben als eigenschap dat ze na verloop van tijd de vorm van je voet aannemen, waardoor je het gevoel krijgt dat je niet eens sandalen aan hebt! Tenminste, als je deze tips in acht neemt…

1.       Nieuwe Birkenstocks voelen meestal (om niet te zeggen ‘altijd’) nog wat stijf aan. Als je ze voor de eerste keer uit de doos haalt, neem dan even de tijd om ze zachtjes wat soepeler te maken door ze met je handen te plooien. Let hier vooral op het woord ‘zachtjes’! Het laatste wat je wil is je nieuwe aanwinst in twee breken.

2.       Als je je Birkenstocks voor het eerst aan je voeten doet, maak dan eerst alle gespen los. Plaats je hiel in de holte die daarvoor voorzien is en zorg ervoor dat de ‘bobbel’ die onder je tenen hoort te zitten, daar ook effectief zit. Op die manier kan de zool zich perfect naar de vorm van je voet modelleren.

3.       Zorg ervoor dat je voeten voldoende ruimte hebben in de sandalen, voor je ermee gaat rondlopen. Je voeten zullen sowieso een beetje opzwellen. In het ideale scenario laat je voor- en achteraan in de sandalen ongeveer een halve centimeter ruimte over en 0,3 centimeter aan de zijkanten.

4.       Nu is het tijd om je eerste rondje te wandelen met je nieuwe super comfy sandalen! Als ze om een of andere reden niet goed zitten, doe dan de nodige aanpassingen. Onthoud wel dat ze in het begin nog wat stijf kunnen zijn omdat je ze nog niet hebt ingelopen.

5.       En ten slotte misschien de belangrijkste regel: doe geen gekke dingen! Ze mogen dan nog zo goed zitten, het is niet aangeraden om er meteen trektochten mee te gaan doen. De vuistregel bij nieuwe schoenen is dat je ze 5 tot 6 uur per dag mag dragen.

Als je je aan deze 5 richtlijnen houd, zal je zien dat je nooit meer andere sandalen zal willen! Neem zeker eens een kijkje in de dichtstbijzijnde schoenenwinkel of op birkenstock.be.

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *