Slaap je mooi…

slaap

Weg met plastische chirurgie, botox en allerlei crèmes om er jonger uit te zien, slapen is de boodschap! Uit een Brits onderzoek van het Karolinska Institute is gebleken dat we het sprookje van de schone slaapster mogen geloven, want dat een schoonheidsslaapje echt helpt en ervoor zorgt dat je mooier en jonger voor de dag komt.

Voor het onderzoek moesten proefpersonen ofwel 5 uur ofwel 8 slapen, waarna hun aantrekkelijkheid werd gemeten. Er kwam geen make-up aan te pas en het haar moest loshangen. Resultaat: de slapers van 8 uur zagen er een pak aantrekkelijker uit dan die van 5 uur.

Maar volgens de Britse wetenschappers is dat niet zo raar aangezien onze haarlokken een stuk gezonder worden als we genoeg slapen. De groeihormonen worden tijdens je slaap gestimuleerd, waardoor kaalheid en dunner wordend haar verbannen wordt. De haarproteïnen krijgen de kans om te herbronnen en te verjongen waardoor je een dikkere en glansrijkere coupe krijgt!

Nog een motivatie om zoveel mogelijk tijd onder de lakens door te brengen is dat rimpels ook worden tegengegaan. Als we genoeg slapen, produceert ons lichaam zweet waardoor onze huid minder snel uitdroogt en ons gezicht rimpelvrij blijft. Spring dus zo snel mogelijk in je knusse pyjama en slapen maar!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *