Perfect is passé, imperfectie is hip

Imperfectie trend

Dacht je dat de ‘out of bed’-look enkel te maken heeft met je coupe? Think again! In 2012 geldt dat ook voor onze beautylook. Dus maak je niet langer druk over perfect gemaquilleerde ogen, strakke eyeliner lijntjes en smetteloze huid, want het steekt allemaal niet zo nauw… Beautytrend voor 2012: Imperfectie!

Denk aan de look als je net thuiskomt van een feestje met warrig haar, vlekkerige eyeliner, uitgeveegde lippen en een natuurlijke teint. Laat die dure make-upborsteltjes maar links liggen, want je eigen vingertoppen vormen de toptools voor deze look! Ze zorgen voor een vlekkerig resultaat bij het aanbrengen van eyeliner, lippenstift en blush en dat is waar we naar streven…

Nog een motto dat we in ons achterhoofd mogen houden: ‘less is more’. Zo moet make-up niet langer aangebracht worden op het volledige gezicht. Maar geen nood, de concealer blijft onze beste vriend om ongewenste vlekjes en kringen weg te werken, maar verder gaan we voor puur natuur! Dus geen dikke lage foundation meer…

Wenkbrauwen moeten wel een beetje in de hand gehouden worden, maar mogen er ook weer niet te perfect uitzien. En wie niet zo handig is in het creëren van originele en ingewikkelde kapsels, kan opgelucht ademhalen, want casual en natuurlijk is het van het! Kies voor een simpele paardenstaart, een warrige dot of gewoon los en rommelig haar. Al moet het er wel gezond uitzien.

Perfectionisten kunnen het wel eens moeilijk krijgen met deze imperfecte look, maar wie trendy wil zijn, kan meer beter ontstressen en haar nonchalante zelf aanspreken!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *