How-to: Pijnloos wenkbrauwen plukken

How-to: Pijnloos wenkbrauw plukken

Wenkbrauwen bijwerken vormt niet meteen de leukste beauty must-do voor de meeste vrouwen en er komen wel degelijk tranen bij kijken … Toch zorgen verzorgde wenkbrauwen voor een perfecte look. Dus ladies, watch and learn, pijnloos plukken doe je zo!

Allereerst moet je zorgen dat je de juiste tools in huis hebt en een degelijk pincet kan hier natuurlijk niet ontbreken. Een perfect pincet heeft een fijne tip. Vooraf was je best je gezicht met reinigende zeep en warm water, waardoor de haarfollikels zich openen en ze makkelijker te plukken zijn. Breng ook een lotion aan die je wenkbrauwen zachter maakt. Tip: olie op basis van argan, aloe vera, lavendel, appelsien, ylang ylang en patchouli, werkt kalmerend.

Pluk je wenkbrauwen pas als ze droog zijn en trek de haren uit in de richting waarin ze groeien. Het pincet leg je in je hand als een potlood en met je vrije hand trek je je vel strak. Trek een denkbeeldige lijn aan de basis van je wenkbrauw, waarboven je niet mag epileren om kale plekjes te vermijden. De haren eronder mag je verwijderen. Hoe? Plaats de punt van het pincet zo dicht mogelijk tegen de wortel en plukken maar! Toch pijn? Een verkoelend ijsblokje brengt soelaas …

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *