Het anti-wallen plan

Staat er alweer een druk weekend voor de deur met feestjes tot in de vroege uurtjes? Ban dan de fel gevreesde wallen die onherroepelijk opduiken na korte nachten. Hoe je ze geen kans geeft om zich op je gezicht vast te hechten en je een vermoeid uiterlijk te geven, doen wij hier even uit de doeken met enkele handige tips!

Bestrijdt ze met koude! Leg twee lepels een kwartier in de diepvries en leg daarna de bolle kant enkele minuten op je ogen. Zo trekken je bloedvaten zich samen en wordt het vocht afgevoerd. Koude komkommers zorgen voor hetzelfde effect.

Geen fan van koude? Ga dan voor een lauw zakje kamillethee dat je onder je ogen legt, een zalig verzachtende werking heeft en de ontsteking tegengaat.

Water is de boodschap! Het helpt niet alleen tegen een kater, door veel water te drinken, geef je wallen ook minder kans om uit te breken, aangezien ze het resultaat zijn van vochtophopingen, die ontstaan omdat je te weinig drinkt.

Nog een handige huis, tuin –en keukentip is om rauwe aardappelschijfjes rond je ogen te leggen. Het klinkt niet bepaald smakelijk, maar ze bevatten een enzym dat je huid laat oplichten, wat ook vaak in make-up gebruikt wordt en dat je wallen verdoezelt.

Een concealer die één tint lichter is dan je eigen huidskleur is ook een topmiddel om de wallen te bestrijden en er helemaal uitgeslapen uit te zien.

Als alle voorgaande tips niets opleverden, kan je nog altijd je toevlucht zoeken tot een stylish zonnebril, waarachter je je wallen simpelweg verbergt à la Hollywoodstyle!

Julie Vandormael – StyleFever.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *