Haartips uit de oude doos

Een glamoureuze coupe met gezonde en weelderige lokken staat vanboven aan ons kapsellijstje. Kort of lang haar maakt niet uit, zolang het er maar gezond en stralend uitziet, zijn we blij!

Vergeet dure haarproducten, stijl –of krultangen, met deze handige tips uit de oude doos kun je rekenen op een natuurlijke bos stralend en gezond haar! Ze dateren misschien wel van de jaren stilletjes, maar zijn absoluut de moeite waard om uit te testen…

Ban beschadigd haar door een zijden of satijnen kussensloop. Ze absorberen minder vocht dan een katoenen versie waardoor je haar ook minder vocht verliest. Een vlecht zorgt ervoor dat je haren niet beschadigd raken.

Zorg voor volumineus en ‘big hair’ dankzij…een pint bier! Niet alleen gezellig voor op café, maar ook erg bevorderend voor je coupe. Door het gist en hop krijg je meer volume en het zuur gaat vet haar tegen. Ideale combi!

Laat je krultang achterwege en ga aan de slag met een simpele papieren zak. Scheur de zak in repen, die je door je licht vochtige haar rolt en ga zo slapen. De volgende dag sta je op met prachtige, weelderige krullen. Voor een sneller resultaat roep je de hulp in van een haardroger en haarlak.

Vettig haar kun je een halt toeroepen door ze onder te dompelen in bier, maar wie geen tijd heeft voor een wasbeurt, kan gewoon een zakje havermout pakken en dat over je haar gieten. Werkt net zo goed als droogshampoo en absorbeert de olie in je lokken.

Voor een mooie gezonde glans, kun je wat azijn door je haren masseren na het wassen. En in de zomer kan je citroen in je haren smeren om ze lichter te maken. Mayonaise is ook een ideaal haarmasker en zorgt bovendien voor sterke lokken!

Ben je als de dood voor grijze haren, maar wil je nog niet meteen aan de slag met haarverf? Dan zijn aardappelschillen de oplossing! Leg ze een halfuur in kokend water en spoel ja haar ermee uit na het wassen. Grijze haren worden zo een stuk donkerder.

Met deze handige tips uit grootmoeders tijd geef je je coupe een natuurlijke boost, die ook nog eens erg vriendelijk is voor je portemonnee!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *