Eet je mooi!

Eet je mooi!

Een stralende huid, die je niet moet verstoppen onder een dikke laag fond de teint, to good to be true? Niet volgens voedingsdeskundige en auteur van ‘The Clear Skin Cookbook’ Dale Pinnock. In de winter krijgt onze huid het zwaar te verduren door de gure temperaturen, koude wind en chronisch gebrek aan zon. Maar als je de juiste dingen eet, zal volgens Dale je huid al na drie weken een opkikker krijgen!

Eten om te schitteren? We like! Maar welke dingen moeten we juist verorberen om met een gave huid te kunnen pronken? Vis is de boodschap, en dan vooral vette vis. Die zitten volgens Dale vol essentiële vetzuren die ervoor zorgen dat je huid gehydrateerd blijft. “Zalm en makreel hebben ook ontstekingswerende eigenschappen, dus je huid zal minder snel geïrriteerd raken wanneer je last hebt van eczeem”, aldus Pinnock. Als er tot drie keer per week vette vis op het menu staat, kan je huid volgens hem beter tegen de koude wind én maakt uitdroging door de verwarming geen kans.

Heel wat gezichtscrèmes bevatten vitamine E, maar je kan de vitamine nog het beste opeten. Volgens Dale zit je goed met fruit en groenten  met een gele of oranje kleur. Denk dus onder andere wortels, mango, pepers, mandarijntjes,… Dagelijks twee oranje of gele porties will do the job!

Rode wijn, druiven, bosbessen en blauwe druiven zijn stuk voor stuk lekkernijen en een extra verwennerij voor de huid! Volgens Dale hebben ze een positieve invloed op je huid omdat ze een pigment bevatten dat de collageenvezels versterkt.

Ook vitamine D is een must, waar normaal de zon voor zorgt. In de winter kan je dat tekort goedmaken door opnieuw vette vis, maar ook ook eigeel, lever en wilde champignons. En om de vitamine inname helemaal compleet te maken, helpt vitamine B bij celvernieuwing en herstel van een broze huid. Hiervoor kan je best volkoren rijst en donkergroene groenten eten zoals broccoli en boerenkool.

Daarnaast kan je je ook tegoed doen aan noten, want die bevatten veel selenium. Dat is een mineraal antioxidant dat je huid elastisch en dus jong  houdt. Ook kalkoen, mager biefstuk, kip en eieren zijn voorzien van dit goedje.

Last but not least geeft Dale nog mee dat suiker een echte no-go is voor mensen die last hebben van puistjes. En om alle voedingsstoffen  in een keer binnen te krijgen, kan je ook gewoon zijn voorgestelde smoothie drinken. “Mix een handvol bosbessen met een halve mango en een halve avocado. Voeg er daarna nog een schepje natuurlijk proteïnepoeder aan toe om een insulinepiek, veroorzaakt door de suikers, te vermijden”, aldus Dale Pinnock.

Dus eat this en stralen maar!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *