Do’s en don’ts voor mooie nagels!

Hoewel we er niet altijd evenveel aandacht aan besteden, maken mooie verzorgde nagels je look helemaal compleet. Met verzorgde nagels en een likje nagellak kan je je handen omtoveren tot echte pareltjes en zo een speciale touch toevoegen aan je outfit.

Maar een goede verzorging van je nagels is een absolute noodzaak! Anders gaan je nagels sneller scheuren of blijven er lelijke vlekken achter, nadat je de nagellak er weer afhaalt. Maar geen nood, want hier zijn enkele do’s om met prachtnagels voor de dag te komen!

Vanboven aan ons nagelverzorgingslijstje staat citroen, lekker in je ijsthee maar ook ideaal om komaf te maken met de vlekjes die vaak achterblijven na het verwijderen van nagellak. Zorg opnieuw voor mooie en witte nagels door een beetje citroensap op een watje te doen en alle vlekken weg te wrijven.

Geen zin in een kleurtje? Kies dan voor kleurloze en verstevigende nagellak. Zo zorg je toch voor een mooie glans en je nagels krijgen meteen ook een oppeper door de versteviging.

Lange nagels zijn ‘very stylish’ maar als je last hebt van broze nagels, hou je ze beter wat korter…Anders breken ze te snel af en dat is helemaal geen zicht. Dus offer liever wat lengte op om toch te kunnen pronken met knappe nagels! Ga dus nu en dan aan de slag met een nagelknipper en een nagelvijl om ze in een mooie vorm te krijgen.

Hoewel aceton in een remover je nagellak in no time verwijdert, valt het goedje ook rechtstreeks de gezondheid van je nagels aan…Kies dus best voor een remover zonder aceton en vermijdt zo dat je nagels droog en breekbaar worden.

Eigeel, gist en tarwe zorgen voor de natuurlijke dosis biotine of vitamine H en stimuleren de groei en het herstel van onze nagels. Geen fan van deze producten? Neem dan biotine-supplementen die hetzelfde resultaat neerzetten.

Met deze handige tips & tricks pronk je in no time met pareltjes van nagels!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *