Doe-het-zelf pedicure voor dummies

Doe-het-zelf pedicure voor dummies

Vaak zijn onze voeten de laatste die aan de beurt komen bij ons verzorgingsritueel, terwijl sommigen toch om de haverklap aankloppen voor een pedicure. Maar laat je budget niet toe om een bezoekje te brengen aan de schoonheidsspecialiste of heb je gewoon geen zin? Dan doe je het toch zelf in een handomdraai! En wel volgens dit stappenplan:

1)      Vijlen: Zorg voor een goede, stevige vijl en vijl je teennagels recht om ingegroeide, en oh zo pijnlijke teennagels geen kans te geven.

2)      Maak alles mooi glad en glanzend met een bufferblok: Met deze vreemde soort vijl maak je de nagels en het nagelbed glad, terwijl je ook restjes nagellak en nagelriemen verwijderd.

3)      Weg met eelt! Maak er komaf mee als je voeten droog zijn, want bij natte voeten, zie je de plekken niet meer die je onder handen moet nemen en nat zijn ze ook moeilijk te verwijderen. Kies voor een puimsteen of voetvijl om de eeltplekken uit te dunnen en vijl van boven naar onder.

4)      Scrubben maar! Een heerlijk voetbad op z’n tijd is ideaal voor mooie voetjes. Week je voeten en scrub de dode huid weg.

5)      Finishing touch: Als afwerking ga je je voeten hydrateren met een goede voetolie, die diep in de huid dringt. En last but not least een kleurrijk nagellakje om het plaatje compleet te maken!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *