Doe de ‘ballerina bun’!

Het kan niet op met de haartrends want naast het ‘big hair’ zien we ook een tegenovergestelde coupe hoge toppen scheren, in de vorm van een strakke ballerina dot of ‘ballerina bun’! Supergemakkelijk en über trendy sinds Natalie Portman als prima ballerina in de film Black Swan zweerde bij deze haarstijl.

Een strakke knot vanboven op je hoofd is helemaal trendy en bovendien een ideale oplossing voor een bad hair day. Sinds deze haartrend ook de rode loper van Hollywood veroverde, kun je hiermee perfect verschijnen op een feestje, maar ook casual of op het werk kan dit kapsel perfect.

Bovendien hoef je niet over vergevorderde kapperskills beschikken om deze dot zelf te maken. Volg gewoon een gemakkelijk stappenplan en schitter met je eigen ‘ballerina bun’!

How-to? Kies voor een hoge of lage dot en kam je haren eerst mooi egaal naar achteren of omhoog. Maak daarna een lage of hoge paardenstaart en rol deze op in een bol. Draai hem helemaal rond tot je een vaste knot hebt. Het uiteinde van de staart steek je weg onder de knot. Met behulp van handige schuifspeldjes zet je alles stevig vast en tot slot ga je aan de slag met een flinke dosis haarspray om alles extra goed te fixeren.

Ben je niet zo te vinden voor een strak kapsel? Maak dan een lossere variant, zodat je knot een nonchalantere maar toch even trendy look krijgt!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *