De mascara handleiding

dankzij deze tips kan je je mascara gebruiken volgens de regels van de kunst

Van alle make-up producten is mascara waarschijnlijk het meest onmisbare. Het zwarte goedje kan je hele look maken en is vaak ook het enige wat je nodig hebt om er een beetje presentabel uit te zien. Toch zijn er een paar zaken waar je op moet letten als je mascara gebruikt. Een korte handleiding:

–          Blijf uit de buurt van mascara’s die je de zon en de maan beloven. Geen enkele mascara kan je zowel lange als volle en weet-ik-veel-wat-nog-meer wimpers bezorgen. Beslis wat je het meest nodig hebt en kies een mascara die uitsluitend daarvoor gemaakt is. Kijk ook zeker naar het borsteltje: een borsteltje met veel haren zal je wimpers voller doen lijken, terwijl eentje met plastieken ‘pinnetjes’ je wimpers spreidt.

–          Wees niet bang om met kleur te experimenteren, maar onthoud dat zwart altijd werkt!

–          Gebruik waterproof mascara’s alleen als je die echt nodig hebt. Een mascara kan alleen maar waterresistent worden door een aantal chemicaliën die het moeilijker maken om het goedje te verwijderen. Dat betekent dat je ook harder zal moeten schrobben bij het ontschminken, waardoor je je wimpers wel eens zou kunnen afbreken.

–          Krullen, die handel! Een wimperkruller ziet er dan wel uit als een middeleeuws marteltuig, maar dat is het zeker niet. Eens je hem gebruikt hebt, zal hij gegarandeerd je beste vriend worden. Voor optimaal effect kan je je wimpers best eerst aan de wortels (3 tot 5 seconden toeknijpen) en dan nog eens in de helft krullen. Gebruik de wimperkruller voor je je mascara aanbrengt. Als je het andersom doet, zou het wel eens kunnen dat je wimpers in de restjes mascara blijven plakken en dat je er een paar uittrekt. Dat zou, op z’n zachtst uitgedrukt, nogal contraproductief zijn.

–          Schenk extra aandacht aan de wimpers aan de zijkant van je ogen. Als je die (letterlijk) goed in de verf zet, zullen je ogen langer lijken, wat je een sexy, katachtige blik zal bezorgen.

–          Vergeet ook je onderste wimpers niet, zeker als je voor smokey eyes gaat! Hou wel in het achterhoofd dat overdaad schaadt: als je iets te enthousiast te werk gaat, zal je mascara klonteren en krijg je zwarte vegen onder je ogen die alles behalve flatterend zijn.

–          De mascara die je aanbrengt, moet je aan het einde van de dag natuurlijk ook verwijderen. Wees voorzichtig als je dat doet! Je wil je wimpers namelijk niet breken of uit rukken. Druk een watje met make-up remover gedurende enkele seconden tegen je oog. Zo kan het product in je wimpers trekken en zal de mascara gemakkelijker te verwijderen zijn.

Tessa Van Steyvoort – Stylefever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *