Bespaar op je bezoekjes aan de kapper!

drie tips om op je kappersbezoekjes te besparen

Als je als vrouw naar de kapper gaat, ben je al gauw een euro of 40 kwijt, ook al laat je gewoon je haar een beetje bijknippen. Aangezien je haar ongeveer een centimeter per maand groeit, ben je op jaarbasis een aanzienlijke som kwijt. Maar dat hoeft niet per se! Er bestaan manieren om te besparen op bezoekjes aan de kapper…

Doneer je haar! Ook dit jaar gaat de Geef Om Haar actie van Pantène weer van start. Je hebt dan misschien geen fantastische coiffure, maar wel een fris kopje. En een goed gevoel, want het haar dat je doneert, wordt verwerkt in pruiken voor kankerpatiënten. Je kan alleen maar haar doneren als je het je kan permitteren om een paardenstaart van minstens 20 centimeter af te knippen. Staarten die korter zijn, kunnen niet gebruikt worden. Meer info kan je vinden op geefomhaar.be.

Als een goed gevoel en een beetje positieve karma niet genoeg zijn om je te overtuigen, zal je misschien van gedachte veranderen als je weet dat het doorgaans goedkoper is om naar de kapper te gaan om kort haar te laten bijwerken dan om lange lokken te laten knippen. Een win-win situatie, dus!

Ga eens op zoek naar een kappersschool in je buurt! Studenten haartooi kunnen niet eeuwig op poppen blijven oefenen, dus levende modellen zijn altijd welkom. Een knipbeurt in een kappersschool is een pak goedkoper dan in een professioneel salon (soms zelfs gratis) en je hebt er zelfs minder kans om met een vreselijk kapsel buiten te wandelen! De kappers en kapsters in spe worden constant in de gaten gehouden door hun docenten en willen hun werk ontzettend graag goed doen. Ook in deze situatie zijn er geen verliezers: de student leert bij en doet ervaring op, terwijl jij voor een prijsje een nieuw kapsel krijgt aangemeten!

Knip je haar lekker zelf of laat het (veiligheidshalve) door een vriendin doen! Het internet stikt van de tutorials over van alles en nog wat, dus je zal zeker een filmpje vinden waarin wordt uitgelegd hoe je je favoriete kapsel kan knippen. Neem gewoon even de tijd om de juiste snit te vinden op Youtube. Als je beslist om je haar door een vriendin te laten knippen, kan je er trouwens een gezellig dagje van maken! Haal meteen ook wat gezichtsmaskertjes, nagellakjes, Ben & Jerry’s ijs en een chick flick in huis. Plezier gegarandeerd!

Je bankrekening zal je dankbaar zijn. En denk eens aan alle terrasjes die je kan gaan doen met het geld dat je net hebt uitgespaard…

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *