Ban beauty blunders op vakantie!

Ban beauty blunders op vakantie!Weldra zoeken de gelukkigen onder ons massaal warmere oorden op om er te gaan genieten van een deugddoende vakantie. Zon, zee en strand: laat die zomer maar komen! Alleen brengt warmte en hitte ook heel wat beauty crisissen met zich mee à la foundation die plakt, uitgelopen mascara, het parfum is niet meer te herkennen en wie weet nog welke crème je moet gebruiken?

Maar geen nood, want Christine Thyange, aka Head of Training & Development Ici Paris XL Benelux, komt to the rescue en deel haar kennis en schoonheidsgeheimpjes om ons bij te staan in tropische temperaturen!

5 tips & tricks van Christine:

1. Reinig je gezicht grondig.

Gebruik lichtere texturen zoals een gel of een mousse.

2. Hydrateer je huid.

Om de hydraterende verzorging sneller en beter door de huid te laten opnemen, breng je hem aan op een vochtige huid. Een tonic gebruiken is dus een goed idee: hij neutraliseert immers kalk en voorkomt het trekken van de huid. Hij bevochtigt je gezicht en zorgt ervoor dat de vochtinbrenger sneller in de huid dringt wanneer deze vlak na de tonic wordt aangebracht.

3. Een frisse teint.

Vermijd foundations die uitlopen en de huid verstikken. Gebruik een primer of make-upbasis en meng hem met wat foundation. De textuur van de primers – die in de winter onder de foundation worden gebruikt – is veel vloeibaarder en lichter.

4. Stralende ogen.

Gebruik geen kohlpotlood: dat is vetter en dus zwaarder in de zomer. Geef de voorkeur aan waterproof of siliconenpotloden die beter geschikt zijn tegen de warmte.

5. Gebruik parfum.

Maar vermijd de klassieke eau de toilette of eau de parfum. Kies voor de minder sterke eau dʼété. En parfumeer je ook anders. Gebruik de lichaamsproducten van de parfums, de melk, de spray of de deodorant, die je een subtiele en lichtere geur geven. Stimuleer je lichaam met dynamiserende en frisse geuren zoals een eau de cologne – er bestaan verschillende versies – of een eau dynamisante.

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *