5 verrassende gewoonten die je huid schaden

ontdek hier 5 verrassende gewoontes die slecht zijn voor je huid

We wisten allemaal al dat roken, overdadig zonnebaden en een slechte hygiëne niet echt bevorderlijk zijn voor een feilloze huid, maar er is blijkbaar nog veel meer waar we mee moeten opletten. Vroegtijdige rimpels schuilen kennelijk in een klein hoekje…

Hoewel kauwgom heel handig is om een onaangename adem te camoufleren, heeft het klaarblijkelijk ook vervelende neveneffecten. Doordat je constant dezelfde kauwbeweging maakt, krijg je niet alleen ongewenste lijnen rond je mond, maar rek je je gezichtsspieren ook uit waardoor je sneller een uitgezakte huid krijgt.

Zorg ineens ook maar dat je gsm een beetje proper is. Er zitten meer bacteriën op je telefoon dan je zou verwachten. Logisch ook, als je bedenkt waar je je telefoon meestal bewaart. In een stoffige broekzak, rommelige tas, smerige tafel,… Doordat er zoveel vieze beestjes  op je telefoon wonen, maak je meer kans om acne-opstoten of andere huidkwaaltjes op te lopen op je wangen en rond je oren. Af en toe eens poetsen, dus.

Hetzelfde geldt voor je kussensloop, trouwens! Af en toe je beddengoed verversen kan wonderen doen voor je huid. Het probleem is dat je huid zichzelf constant ‘ververst’ en je dus huidschilfers verliest. Na een tijdje zal je kussensloop dus verzadigd zijn met deze schilfers (ieuw) en zal je ‘schoonheidsslaapje’ een hol concept worden. De oplossing? Regelmatig scrubben en iedere week je kussensloop vervangen!

Denk ook maar eens twee keer na voor je je lippen nog eens tuit. Roken is niet alleen slecht voor je huid, maar het veelvuldig tuiten van je lippen zorgt ook voor extra rimpels rond je mond. Niet alleen rokers wezen gewaarschuwd: als jij iemand bent die altijd een rietje gebruikt om te drinken (om welke reden dan ook) is jou wellicht hetzelfde lot beschoren!

En ten slotte: lange, warme douches en baden. Je zal het waarschijnlijk niet graag horen, maar die heerlijk hete douche aan het einde van de werkdag doet meer kwaad dan je zou denken. Het warme water zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën die je huid afscheidt, verdwijnen als sneeuw voor de zon, zodat je aan het eind van de rit met een droge en trekkerige huid achter blijft.

Doe jezelf en je grootste orgaan dus een plezier en beperk duck faces en vuiligheid tot een minimum, tenzij dat laatste een heus moddermasker is…

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *